Over Kroom

Aannemersbedrijf Kroom BV is gespecialiseerd in renovatie, funderingsherstel, nieuwbouw, school verbouwing en onderhoud, retail verbouwingen, liftrenovatie en brandpreventie.

Bouwbedrijf Kroom


Bouwbedrijf Kroom BV is van oudsher actief in Amsterdam en omgeving. Inmiddels is Kroom een landelijk opererend bouwbedrijf voor onze vaste groep opdrachtgevers. Klantgerichtheid, ruime kennis van zaken, vakbekwaamheid en flexibiliteit, maakt het voor ons mogelijk zeer uiteenlopende projecten te realiseren. Van schets, ontwerp, het aanvragen van de benodigde vergunningen, de bouw- en verbouw werkzaamheden, tot en met de uiteindelijke oplevering wordt uw project op persoonlijke wijze voor u gerealiseerd.

MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, afgekort MVO, is iets wat een steeds belangrijkere plaats inneemt in onze samenleving. Kroom Bouwbedrijf is een bedrijf dat de verantwoording wil nemen voor leefomgeving en de mens.


Missie


Bouwbedrijf Kroom richt zich op nieuwbouw, verbouw, onderhoud en renovaties van woonhuizen, bedrijfs- en overige panden voor zowel particuliere en zakelijke klanten als gemeentelijke instellingen. Dit alles met als uitgangspunt het leveren van goede kwaliteit wat resulteert in tevredenheid bij de klant zodat de continuïteit en het voortbestaan van het bedrijf gewaarborgd blijft. Waarbij bij de uitvoering van de werkzaamheden een veilige werkomgeving voorop staat.

Visie

  •  Het Leveren van maatwerk en kwaliteit waardoor duurzame relaties binnen de klantenkring tot stand komen en blijven.
  •  Vakkundige en goed opgeleide werknemers die met passie en plezier werken in een prettige en veilige werkomgeving. Zodanig dat de werkzaamheden geen schade brengen aan mens, materiaal of milieu.
  •  Langdurige relaties opbouwen en onderhouden met onderaannemers en leveranciers, waaraan wederzijds respect en vertrouwen ten grondslag ligt.

Geschiedenis


Ome Hannes Kroom startte in 1934 een bouwbedrijf aan de Noordammerlaan in Bovenkerk. Ome Hannes was een bijzondere man. Hij regelde alles vanuit zijn auto, dat was zijn werkplaats en zijn kantoor. Maar het bedrijf van Ome Hannes groeide snel door en de groep medewerkers ook. Na jaren van leidinggeven was de opvolging gevonden in Kees Groen in ’t Woud. Inmiddels was het bedrijf verhuisd naar het Schinkeldijkje in Aalsmeer, waar het tot op heden nog steeds gevestigd is. Bij een bedrijf dat ruim 80 jaar bestaat zijn er meerdere opvolgers. Van Kees Groen in ’t Woud ging het over naar diens zoon Ron Groen in ’t Woud gezamenlijk met Peter van Honschoten. In 2005 hebben vader en zoon Jan en Arjan van den Hoek het overgenomen. In 2009 nam Peter van Ackooy de aandelen over van Jan van den Hoek, zodat deze een stapje terug kon doen. Diverse bv’s werden opgezet en er werd een locatie geopend in Amsterdam. In 2017 werd ook nog het bedrijf van Dirk Jansen overgenomen inclusief 5 personeelsleden. Bouwbedrijf Kroom was behoorlijk gegroeid de afgelopen jaren. De visies en ambities van Arjan en Peter lagen steeds verder uit elkaar, waardoor zij besloten in 2018 de samenwerking te beeindigen. Arjan behield het bedrijf aan het Schinkeldijkje en heeft Kroom weer teruggebracht naar de oude proporties, terug naar de basis, waar alles begon.

Bouwbedrijf Kroom bestaat al ruim 80 jaar!

Bloed kruipt waar het niet gaan kan. Arjan begon als 16-jarige scholier bij “firma Kroom”, destijds onder leiding van Kees Groen in’t Woud. Het ouderwetse timmeren behoorde tot zijn dagelijkse werkzaamheden. At Bos, zijn leermeester, leerde hem alle kneepjes van het vak. Uiteindelijk kwam Arjan onder de vleugels van At vandaan en ging ook met andere collega’s op klus. Ambitie om door te groeien had hij zeker wel, maar het kwam niet van de grond. Hij maakte een klein uitstapje naar het grotere bouwbedrijf van zijn vader, maar daar had hij geen feeling mee. Dus ging hij weer terug op de loonlijst van Kroom.

In 2005 deed zich voor Arjan de mogelijkheid voor om Bouwbedrijf Kroom over te nemen. Een aannemingsbedrijf met een uitstekende reputatie en een lange staat van dienst. Dit was zijn kans om door te groeien. Alleen was er één probleem; hij stond bij wijze van spreken gisteren nog met z’n hamer op de werkplaats en “morgen” zou hij een onderneming moeten leiden. Dat was onmogelijk. Hij gooide een visje uit bij zijn vader, die graag zijn ervaring en wijsheid met Arjan wilde delen. Samen gingen zij het avontuur aan, maar wel met de bedoeling dat Arjan het, als Jan het na enkele jaren wat rustiger aan wilde gaan doen, verder zou voortzetten. Door de jaren heen heeft Jan stappen terug gedaan. Toch is hij nog veel op kantoor aanwezig waar dankbaar gebruik gemaakt wordt van zijn kennis.

Klantgericht en vakkundig

Arjan hecht grote waarde aan klantgerichtheid en vakmanschap. Dat staat sinds 1934 centraal bij Bouwbedrijf Kroom. Een ruime kennis van zaken, vakbekwaamheid en flexibiliteit in het zich aanpassen aan de wensen van de opdrachtgever, maakt het voor Kroom mogelijk zeer uiteenlopende opdrachten te kunnen realiseren. Het bouwbedrijf staat bekend om zijn degelijke en traditionele manier van werken. Van schetsontwerp, het aanvragen van vergunningen, de bouw- of verbouwwerkzaamheden, tot en met de uiteindelijke oplevering wordt op persoonlijke wijze in overleg met de opdrachtgever gerealiseerd. Een belangrijke factor in deze is het stabiele team dat achter Kroom schuil gaat. Meerdere gepensioneerde werknemers zijn ruim 40 jaar in dienst geweest. Ook nu lopen er nog “jongens” bij die rond de 40 dienstjaren erop hebben zitten. De stabiliteit, het vakmanschap en het plezier met elkaar zorgen door de jaren heen voor mooie resultaten.


Over Kroom

logo-kroombv

Aannemersbedrijf Kroom BV is gespecialiseerd in renovatie, funderingsherstel, nieuwbouw, school verbouwing en onderhoud, retail verbouwingen, liftrenovatie en brandpreventie.

Offerte aanvragen

Vul uw gegevens in en ontvang geheel vrijblijvend onze offerte!